Belysning

Det kan vara lite klurigt för oss att veta vilka lampor du behöver. Många bilar har flyttat om lamporna i bak när broms och blinkers separerades en gång i tiden. Även halvljuslampan i fram kan vara av två olika typer som vi ser på 2015 Ram.

 

Har du premium belysning eller vanlig? Du har den absolut bästa informationen om vilka lampor du har i din ägarhandbok. I den hittar du även vilka oljor du skall ha i axlar, fördelningslåda, servo etc,  Klart bättre att kolla i den än att vända dig till tips från alla så kallade experter på all världens forum. Var rädd om din ägarhandbok!

Bättre halvljus.. Tror det är den frågan vi fått mest under de 25 år som vi jobbat med Ram Trucks. Vad kan man göra för att få bättre halvljus?

Jag har själv provat alla möjliga varianter på både min 2004 och 2014 men det finns inga hokus pokus grejer och allt kommer från Kina med tillhörande kvalitet. Det finns en bra lösning dock, köp en 2019 med premium belysning. Den är faktiskt jämförbar med Europeiska bilar. Det tog bara 100år att få till! LED eller Xenon manicker som i och för sig lyser upp lite bättre med ljusbilden som blir är inget Bilprovningen kommer att gilla. Felindikeringar som lamp out får man också på köpet. Vårt bästa tips är att se till att reflektorerna inte är fuktskadade, plasten fräsch och uppgradera till Philips eller Osram lampor av bra kvalitet, Night Breaker, Laser eller dylikt.

Vi har en del kompletta strålkastare, baklampor, dimljus och skyltbelysning på hyllan. Tycker en del eftermarknadsdelar funkar OK med det är ofta inte värt att spara 200 kronor om du istället kan få en original baklykta som helt klart är av bättre kvalitet. Glödlampor till 90% av alla applikationer finns hemma.