Bränslesystem

Nio av tio gånger är anledningen till att dina spridare havererat, skit eller vatten eller av annan anledning kontaminerat bränsle. För att garantin skall gälla på dina nya spridare eller insprutningspump är det ett måste att göra följande:

 • Plocka ner tanken och töm den på det gamla bränslet om det bara finns minsta misstanke att det kommit skit i bränslet.

 • Skölj ur med hetvatten och låt torka.

 • Blås ut samtliga bränsle slangar och spridarrör med tryckluft och brake clean eller carb cleaner.

 • Byt alltid mellanröret (connector tube) till CR spridare om spridarna skall bytas och även samtliga oringar.
  (Dra allt med rätt moment) Vatten i bränslet kör ner dina spridare eller insprutningspump på ett par dagar.

 • Töm bränslefilterhuset och spola ur det med brake clean. Byt alla förfilter, bränsle filter.
  Är spridarrören rostiga i ändarna eller oxiderade skall även dessa bytas. Var mycket noga med rengöring av spridare rör om dom återanvänds.

 • Använd smörjmedel, dieseltillsats typ Pro Tec Super clean eller liknande kontinuerligt. 

 • Mata inte din CP 3 insprutningspump med för högt tryck. För Dodge CR motorer skall trycket vara 8-15 psi oavsett trimningsgrad.
  Har du en 24 V mellan 98 1/2-02 med VP 44 pump så får ditt matarpumptryck aldrig under stiga 6 psi. Kolla sedan trycket under körning.

 • Har du fel programvara till tillsats box som höjer rail-trycket, kommer det att förkorta livet på dina spridare. Hypertech, Superchip, Bullydog är några tillverkare som gör detta. Original railtrycks sensor har ett maxvärde på 26,200 psi. Överstiger man detta värde (läs Superchip, Hypertech etc) så fortsätter CP 3 pumpen att pumpa eftersom den inte längre har ett värde att arbeta emot. Detta är oerhört hårt på spridarna.

Är inte ovanstående gjort och kontrollerat av en behörig mekaniker gäller inte garantin på dina spridare eller nya insprutningspumpar. Stommar måste vara urmonterade på rätt sätt och inte skadade runt spolen etc för att dom blivit urmonterade med fel verktyg och returnerade till oss fortast möjligt för att slippa stomavgift. Ring direkt om frågor uppstår!

För beställningar skicka produktnamn och modell, årsmodell och/eller regnr på bilen det gäller till lasse@bouldermaskin.com så återkommer vi med exakta priser och detaljer.​ Du kan givet ringa oss med ibland är det många som ringer och svårt att komma fram. Mail tar vi i turordning och svarar så fort vi kan!