Att importera Dodge RAM

Det är lite annorlunda att ta hem en Ram truck mot en vanlig personbil.

Ofta är den som går i import tankar en företagare som vill lyfta momsen på sitt inköp och då måste hela förfarandet från dagen du skickar pengarna (till någon du kan lita på) tills det att du ansöker om ursprungskontroll vara gjort i rätt ordning.

Möjligheten att få in Ram 2500 som B korts bil är inte längre möjlig på laglig väg. Dörren för detta stängdes i slutet på 2013 av olika skäl och med nya 1500 Dieseln försvinner efterfrågan mer och mer.

Ursprungskontroll
 

När tull och moms är betalt är det dags för ursprungskontroll. Gör du fel här kan det bli riktiga besiktningsproblem och du kan tvingas exportera bilen för att göra om importen på rätt sätt så att du kan utnyttja eget bruk dispenserna vid registreringen.

Vad krävs för att klara besiktning och ursprungskontroll?
 

 • Du behöver söka dispens för e märkta bälten. ​

 • Belysningen måste göras om och den tiden då det gick att klippa i elsystemet för att separera broms och blinkers är för länge sedan förbi. Gör man inte detta på rätt sätt med rätt styr don kommer man att ha en följetong av problem av alla tänkbara slag. 

 • Bilar över 6 meter skall även ha sidomarkeringsljus på rätt ställen och godkänt underkörningsskydd bak samt i vissa fall även sida.

 • Du behöver en fartbegränsare monterad eftersom bilen har en totalvikt över 3,5 ton.
  Mer information hittar du här

Intyg som krävs
 

 • För bromsar

 • För buller

 • För stöldskydd

 • För tank

 • För bältesförankringar

 • För underkörningsskydd

 • För tågvikt (om du skall ha ett drag på bilen) vilket vi starkt rekommenderar att sätta dit på en gång även om det medför en extra kostnad.

Utöver detta skall bilen även vara tekniskt riktig om den har några år på nacken eftersom det även krävs en kontrollbesiktning och då måste även framvagn och bromsar vara iordning.
 

Besiktningsorganen fungerar inte heller likadant i hela Sverige. Vad som går att få igenom i Stockholm kanske inte godkänns i södra Sverige. Det blev inte bättre efter avregleringen för några år sedan när det blev privat. Tala med din lokala besiktningsingenjör vad han vill ha för intyg och hur han vill att du bygger iordning din bil. Vi vet vad våra besiktningsgubbar vill ha för intyg och hur de vill att vi iordningställer bilarna. 

Många handlare som skall ge sig in i matchen och börja sälja Dodge diesel slutar lika fort dom börjat och fortsätter med det som är mindre problemfritt, tyskimport, personbilar osv. Klart mindre krångel. Lägg detta på minnet när du är i USA och pengarna bränner i fickan och du skall köpa med dig en bil eller truck hem. Det är en del att tänka på och det finns alltså anledning till att priserna på truckarna i Sverige skiljer sig från vad du ser på Ebay.
 

Vill du fortfarande importera en Dodge Diesel? 

Tänk dig för mer än en gång, gör du fel från början är det svårt att rädda problemen senare och det blir långt dyrare än vad du tänkt dig.

Vi kan hjälpa dig med allt från det att bilen har landat på kaj till nyckelklar bil. Du kan lämna bilen direkt till oss medan ursprungskontrollen görs och då bygger vi om den på rätt sätt med separering av broms och blinkers, rätt e märkt belysning, intyg, fartbegränsare osv. Vi kan samtidigt gå igenom bilen tekniskt och göra alla nödvändiga uppdateringar samt montera de tillbehör som du vill ha.

Kontakta oss