Matarpumpar

Hur många som kört ner sina insprutningspumpar på 98,5 till 2002 års 24 V på grund av för lågt matarpumptryck är något vi helst inte talar om. Trycket får under inga omständigheter gå under 6 psi vid full belastning. Vårt råd om du tappar är att om du tappar matarpumptrycket på en 24 V mellan 98,5 till 2002 med VP 44 insprutningspump så är det bäst att stänga av bilen och ta en taxi hem eftersom det bara är en tidsfråga innan din VP 44:a ger upp. Att ha en mätare eller varningslampa monterad är en billig försäkring.

 

Från och med 2005 års modeller fick alla Ram diesel trucks matarpumpen i tanken. En klart bättre lösning som varit hyfsat problemfri men inget att öka effekten med eftersom volymen och tryck inte räcker till. FASS har absolut det bästa och mest kompletta matarpumps-systemet på marknaden. Finns för alla applikationer från 94 och framåt både som rena utbytespumpar och högprestanda pumpar för dig som tänker höja effekten.

 

Har din bil har fått pumpen på garantin? Det är mycket vanligt att 03-04:or har fått pumparna utbytta på garantin till en pump i tanken liknande den som 2005 och nyare har. Har även denna gått sönder eller du behöver ett uppgraderat bränslesystem blir det mera jobb.

 

Det absolut bästa sättet att göra ombyggnaden är att ta ner tanken och montera STK 1003 ihop med din nya pump. Tar lite tid att montera men blir mycket bättre och eliminerar helt risken att få luft i sugröret. Du måste ta ner tanken och plocka ur din gamla pump och det ger dig ett bra tillfälle att göra rent tanken om det är skit i den eller framför allt vara säker på att du inte har det. Du behåller din originalarmatur i tanken men går runt originalpumpen med ett nytt sugrör. Vi tar även upp fyra extra 8 mm hål i botten på originalarmaturen för att vara säkra på att alltid ha full tillförsel av bränsle till pumpen. Oavsett om du använder en FAS D08 165G eller en större pump med separata filter är modifieringen i tanken lika viktig. Spelar ingen roll hur stor pump du har om den inte kan få bränslet ur tanken på rätt sätt.

Lär mer om matarpumpar här.

Matarpumpar

 

Vi hjälper dig att hitta rätt matarpump eller tillbehör till din Dodge Ram. Fyll i formuläret nedan och beskriv så gott du kan så kontaktar vi dig med rätt pris och leveranstid. 

Välj modell

arrow&v

Registreringsnummer

Ytterligare önskemål eller frågor

Tack för din förfrågan, vi återkommer så snart vi kan!

Matarpump kategorier.png