• Dicken

Begravningar och födelsedagar

Nu har vi faktiskt kommit igenom det värsta av de riktigt jobbiga bilarna vi brottats med och efter några uppföljningssamtal till kunderna för att checka läget och att allt funkar som det skall så kan vi bocka av de värsta veckorna på länge.


Nu har det faktiskt trillat in mera normala jobb och jag hoppas det håller i sig ett tag.


Motorbyte 3 nolla.

Renovering ECM 07 Ram 3500

Etanolkonvertering ny Toyota Prius och Toyota Tundra

Servicearbeten dagligen och div bromsjobb.

Fartbegränsare ny Silverado

Renovera Allison låda på en gammal Duramax, ja du läste rätt..


Tja en lite av varje vecka men i alla fall sånt som inte kräver felsökning och uppmätning av kabelstammar i evigheter.


Lite kul var det att montera etanolutrustning på två totalt olika Toyota samtidigt. Här kan det bli riktig konflikt mellan lägren som förespråkar montering och de som anser att vi gör fel.

Hur skall man kunna reda ut det här politiskt?

En Prius som går att köra på etanol, perfekt ! Hurra!

En stor onödig jätte pickup som också kommer gå att köra på etanol, fy fan vad onödigt och miljöfarligt och det måste bara vara för att komma runt skatten.


Våra kunder och vi skiter högaktligen vad de som bestämmer säger för dagen utan gör något här och nu som faktiskt fungerar. Så vi låter de som kan och vet allt bakom skrivborden fortsätta att skriva regler grundade på papper som inte har ett smack förankring av verkligheten att göra.Kunden vi bytte ut attrapperna som satt monterade som etanol utrustning på förra veckan var så jäkla nöjd att han kommer in med två till bilar som han vill montera fungerande eFlexfuel på.

Bilen kom från AGT och kommer nu att utredas bakåt för att se hur man har tänkt när man säljer bilar med grejor monterade som inte har någon funktion. Blir kul att läsa vidare om.


Hans egen bil, en 2020 Ram 1500 drog nu 6-7 deciliter mindre bränsle och fungerade helt perfekt med 60-70 % etanol inblandning nu vintertid. Som det skall fungera alltså.


Att byta motor på en 3 nolla kan göras på lite olika vis men sitter det inte avancerade grillguards och kåpor på bilen som måste demonteras så vinner man lite tid med att lyfta hytten.
Oavsett hur man gör behöver man en dryg vecka att på sig att göra jobbet på rätt sätt. Sen är det inte enkelt att vika 40 timmar bara åt en bil rakt av utan man får ta ett par timmar här och var. Vi har ett par maskiner till på ingång men det börjar bli värre och värre att få tag på de. Vi försöker alltid ha en på hyllan för direkt lev.

Denna hade tappat oljetrycket under körning och sen börjat slamra i bottendelen rejält. Ca 11,000 mil på mätaren.


Vi har för dagen sålt slut på våra stress kit som fungerar väldigt bra. Själv slitit ut ett flertal. Ny lev om ca två veckor i lite tjockare material som kommer hålla bättre. Monteras med framgång på kantiga hårda underlag som svarar bäst.Vem fan behöver psykologer eller antidepressiva piller och annan skit när det finns klart enklare lösningar betydligt billigare. Kan beställas hos oss för lite över 100 spänn så fort nya kommer in.Vår eviga kontorissa Lasse fyllde år idag och vi firar enligt sed med en hel låda negerbollar. Vi har slutat med tårta när de bestämde att Pippis pappa inte fick vara negerkung så detta är vår egen protest mot att man raderar i de bästa barnböcker som någonsin skrivits.

Har varit och sagt ett sista adjö till en av de bäst vännerna jag haft genom livet i går och är i blues mode just nu. Kenny Wayne är absolut en av de bästa blues gitarristerna någonsin i mitt tycke. Vi skulle sett han på bluesbåten ihop med Joe Bonamassa och grabbarna förra sommaren men det sket sig som sagt.

Blir det framflyttat och inställt i sommar igen ska jag fan flytta till en annan planet och börja om som Jesus.

Trött på den här skiten nu..


Nöffe! Det är dags!

Nu tar vi en stänkare för Love. Cheers fan! Var inte så jäkla sur grabben, livet går vidare.199 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Adress

Finspånggatan 43

163 53 Spånga

Kontakt

08-647 05 60

Följ oss

  • Facebook

© 2020 by ​Boulder Maskin AB - Dodge Ram Diesel