• Dicken

Djävulsvecka:or

Blir ofta en del att ta ikapp när man varit bortrest ett tag men den här gången var det nog värre än på länge. Bara strul bilar med obegripliga felkoder, elfel, dålig gång, halta, paj, kaputt och fan allt skit man inte vill börja med direkt efter en ledighet, på rad. Bilen går bra i tre månader och sedan kommer tillbaka med samma fel som vi lagat två ggr, vad händer?


Att det sen haglar det in stamkunder som har fått fel, vinterfel, startar inte, alla jävla fel i boken. Ok, så vad göra när allt knasar, inget blir klart och högen bara växer. I mitt fall tar jag det personligt. Biljäveln VS mig. Tänker länge på kvällarna och ligger och grubblar på hur och varför bilen felkodar och endast ibland under vissa förhållanden och vad sambandet med det kunden sagt har att göra med det vi utreder faller ut i. Så det har varit uppgång 04,30 vissa dagar och sedan igång 05,00 för att bara ge sig in i ringen och fortsätta boxas. Därefter skall bilarna provköras och det är en mindre omöjlighet i vår stad på dagtid så det är kvällen som gäller och här ryker fritiden helt. Det är fullkomligt underbart att vara egen och göra precis som man vill, ta ledigt när man vill och alltid tjäna massor med stålar.


Så säger i alla fall Annie o Steffe att det är.Felsökning och rådslag med alla inblandade, varför och hur när det bara är fuktigt, varför under ett visst varvtal. Endast i högerkurvor, panelen blinkar till ibland, blixten tändes och bilen hostade men sen gick den bra i tre veckor men sedan startade den inte på två dagar och sedan....

Är det konstigt att det smakar bra med en riktig singelmalt på Fredagskvällen?Ska man sedan hinna med en sån här tvådagars mitt i alltihop och byte av värmepaket så blir dagarna riktigt långa. Man fattar åtminstone vad man håller på med även om det tar en jäkla tid. 03:a som ändå flödade rätt ok genom paketet men tappade värmen på tomgång och så kom den där dusten av glykol genom kupèn när bilen började gå upp i temp och då var det avgjort. Finns ingen återvändo om det skall bli ordning på grejorna.Nya karossen är rätt bökig att komma åt något i nosen på och för att byta ett kylarspjäll så måste man riva onödigt mycket för att komma åt i mitt tycke.Vi har fått klart vår 2020 Big Horn om någon skulle behöva byta ut sin gamla arbetsbil. Det är inte helt enkelt att hitta vettiga beg med låga mil i US men den här hade vi lite tur med. Riktigt fin bil och helt original till helt rätt pris. 665 + m. Gått lite över 4000 mil. Ring oss för mera info.


Idag är det Lördag och vi har fått jobba i stort sett hela dagen för att komma vidare genom högen av strulbilar. Kommit en bit på väg så det ser lite ljusare ut inför början på veckan.

Man får vansinnigt mycket mera gjort när man slipper telefoner och mail och kan fokusera på en bil i taget så 5 tim en Lördag blir lika mycket gjort på som 8 på en Måndag.


Nästa vecka skall vi provköra en 2021 ECO till fjällen. Känns kul men samtidigt fett dyra mil om man tänker på att bara skatt och försäkring kostar 40 lappar om året, minst. Kostar att ligga på topp.


Nä fan. Kort och försenad blogg denna vecka men jag tror det flesta av er förstår varför.

Blir till att tända brasan och hälla upp ett glas för att sedan drömma sig tillbaka några veckor och hur det var att gå runt i flipflop o badbralla. Känns overkligt med tanke på att det utanför dörren är 20 cm nysnö och 10 minus. Fan gör man här egentligen..


Well folks, med snö upp till bollarna och skallrande tänder passar ingen låt bättre än Dregen och grabbarna i Backyard Babies och Minus Celsius.


Cheers fan! Nöffe fan har du tagit vägen, tänd brasan!

147 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Adress

Finspånggatan 43

163 53 Spånga

Kontakt

08-647 05 60

Följ oss

  • Facebook

© 2020 by ​Boulder Maskin AB - Dodge Ram Diesel