• Dicken

EGR kylare 3,0 Eco Diesel igen..

Så kom då brevet till slut. Nu har man på Svenska FCA tröttnat på alla som ringer och tjatar om att man vill ha sin kylare bytt gratis på garantin.


Vi behöver heller inte tjata mera om att de går sönder och de följdproblem det kan ha. Vad som däremot kan diskuteras hur man går ut med en recall när man till facto inte kan hjälpa folk ändå. Man kan erbjuda hur mycket gratis delar och arbete som helst men har man inga delar att erbjuda så börjar detta likna mera ett skämt än allvar. Man drar ner sitt eget varumärke i dyngan på ett sätt som är helt onödigt.


Våra telefoner gick varma när brevet kom i Fredags och mailen rasar in så låt mig klargöra vad som gäller från vår sida. Vi är en helt fristående verkstad ej bunden till någon eller några av de nämnda på brevet. Vi kan laga din bil och har delarna som behövs att göra detta på hyllan men vi vill ha betalt för det! Om du inte själv vill betala för kylaren och inte de så kallade auktoriserade importörerna som är med på lappen vill göra det så kan vi inte hjälpa dig.Vi har helt nya i lager för omedelbar lev, 18,500 ex moms.


Nu blev det sådär jäkla krångligt igen. Din bil ligger under en recall. Svenska FCA vill inte ha med din bil att göra utan hänvisar till de som påstår sig ha en auktorisation för din bil. Förmodligen kommer de att kräva att du köpt bilen hos respektive men vad gör det om det i alla fall inte finns några att tillgå. Ringde min kontakt i US för att få en färsk status på lev och det är i skrivande stund fortfarande "backorder and no eta" och den svenska leverantören vi jobbar med har inga på hyllan och inget lev datum heller.


Så sörplar din bil i sig glykol utan att du ser några yttre läckage så har du fått ett delikat problem att bita i. Köra till det rasar, ställa trucken och vänta på att den sk auktoriserad handlaren kontaktar dig när han har en produkt att montera eller helt enkelt betala jobbet själv och få det gjort. Hoppas detta klargör vad som gäller och vad vi kan bistå med.

Tråkigt men sant.


251 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla