• Dicken

Inte raggigt..

Var i stan Fredagen för ca 2 veckor sedan på cruisingen som är sista dagen i varje månad Maj-Aug. Kul grej som pågått under många år och denna Fredag var lite extra. Coronan har skapat ett enormt uppdämt behov för bilfolket i och med att alla träffar är slopade. Vädret var galet bra och 30 grader kl 18 på kvällen.


Jag hade polerat av finknarren och när jag skulle iväg så ville inte batteriet vara med längre. Har varit seg ibland men när den väl startat så brukar den alltid ladda upp o funka. Jag slog liv i knarren med lite starthjälp och kom till slut iväg. Tomgången var för hög och jag behövde en skruvmejsel för att justera till den och stannade till vid garaget på Sveavägen där jag lite turligt nog har kompisar som har sina hojar. Stänger av knarren för att springa ner o hämta mejseln och när jag skulle slå igång den igen var det stopp. Batteriet var helt slut. Sög hårt första repan på säsongen med just denna hojen, kanonväder, rätt stämning osv.


Bara att rulla ner i grabbarnas garage och gilla läget. Sveavägen till fots en sån här dag är inte fy skam. 3 min till favorit vattenhålet Anchor så var knarren och batteriet glömt. Enormt mycket fina bilar och hojar börjar rulla förbi. Alla vill visa upp vad man legat i garaget och gjort under vintern. Choppers, customs, lowriders, 50 talare glider förbi i en till synes oändlig mängd och vi sitter på första parkett med en kall och bara njuter.


Man surrar med likasinnade om vad de bygger på och vad man ev har för byggplaner. Flera av oss blir oss blir avbrutna i våra diskussioner av sjukt högt varvande maskiner. Om och om igen hör vi detta galet varvande. Vi fattar efter ett tag vad som är på g. Vi ser flertalet nyare extrem dyra exklusiva Audi, Merceds, BMW som har som mål att se till att man kommer fram sist till rödljusen. När lampan slår om till grön är det full mutter som gäller så långt det går,

om och om igen. Missar man rödljuset så sitter man och tokvarvar med det nya eftermarknads avgassystemet så det sjunger i hela kvarteret. Detta ackompanjeras ihop med tokhög arabisk musik med flöjter o grejor blandat med svensk rap.


Jag kan säga att det inte var Pelle o Kalle som satt bakom ratten och ni kan kalla mig för vad ni vill från och med nu men dom här grabbarna har kört helt vilse. Fanns inte en käft utmed Sveavägen den här kvällen som hade något som helst intresse av att höra en 2 miljoners Audi tok varva eller bränna däck från rödljuset gång efter gång efter gång.


Sveavägen är fri för alla men den här kvällen den sista Fredagen i varje sommarmånad är dedikerad till de som har ett genuint intresse av gamla bilar, customs, och något som du skapat med dina egna händer. Elvis och Chucken vänder sig i sina gravar när Johnny be good blir överspelad av någon musik som hör hemma i filmen om Alladin och den flygande mattan.


Det var flertalet som delade vår uppfattning på kvällen och att detta var en kulturkrock av rang var det ingen tvekan om. Det genuina intresset av oss som satt på Sveavägen är bilar och hojar från USA. Jag börjar bli lagom nojig nu när det går vågor av antirasistiska rörelser runt världen att vi kanske kommer komma till den dag då raggarna som vill visa upp sina bilar och stoja på Sveavägen inte kan få ha sin USA flagga hängande på skuffen längre.

Är det ett framtidsscenario?


Vi var slående överens om att de som var här med sina nya fina nypolerad tyska sportbilar tävlande i hög musik som bara tjatar om droger och att den som skjuter mest poliser vinner, har kört helt vilse. Dom måste hitta en annan publik för att hitta den uppmärksamheten de eftersöker. Hoppas de själva begriper det en dag.

Här och nu ägde Elvis och Chucken kvällen.


Heavy US iron blandat med Harleys och femtiotalare, jävligt gött!


Inte bilar med stjärna eller olympiad ringar i grillen. Äkta US järn rakt igenom.Så här ser en äkta svensk raggare ut med buken upp och flaggan i topp. Haft en drömkväll men svimmade förmodligen när han såg att Cadillacen såg ut som en hundkoja!!

151 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla