Uppdatering från verkstaden

Var ett tag sedan nu och det är väl dags att summera lite som hänt.

Etanolen som skulle få en renässans kom av sig. Myndigheter och politiker går åt två olika spår och ingen vet riktigt åt vilket håll man skall eller hur regelverk för emissions tester skall tolkas. Som vanligt så vill politikerna en sak men när det sen skall hanteras av div myndigheter som har en annan åsikt så kör man fast.


Vi monterar och gör etanolkonverteringar på löpande band, stora, små bilar, hybridermen allt är olagligt tills de som skall bestämma kan komma överens.Stora aktörer ser rött när man tillgodoser sig skattelättnader efter att man genomfört konverteringar på stora bilar där differensen på skatten blir större än på en liten bil med mindre motor. Detta motarbetar man nu med hjälp av stora konsultfirmor som gör allt i sin makt för att vi inte skallkunna konvertera bilarna och göra det möjligt att köra på etanol. Varför och vad är skälet?

Vi vet inte heller. Miljödebatten kanske skulle börja om från början där alla sätter sig ner och kommer överens om hur man vill jobba. Just nu ser den inte vidare bra ut.


Varit galet mycket jobb i verkstaden varvat med hjärtinfarkter och nu toppat med corona. Onekligen ett par händelserika månader. Vi ser flertalet i branschen som förmodligen inte kommer överleva men vi har fortfarande en jämn bokning men med lite kortare framförhållning.EGR kylare till ECO Diesel har varit en het potatis. Vi har i 2 års tid haft en lösning på problemet och har nya kylare på hyllan. En klart bättre produkt en original men du måste betala den själv och då blev det inte lika kul. Nu är karusellen riktigt igång då dessa skall bytas ut på garantin men Chrysler har inga att sälja. Det ligger över 900 st på backorder i US och inget lev datum i sikte.


Så här har ägarna att välja mellan pest och kolera. Kylarvätskan försvinner i expansionskärlet och insuget sätter igen mer och mer för varje dag tills det brinner hål i eller motorn havererar. Ny kylare finns inte att köpa hos Chrysler så ingen kan laga bilen på den utlovade garantin. Nu blev det krångligt.. De flesta har gått över 12,000 mil och maskinskadan har gått ut. Ställa bilen och vänta på bättre tider? Du väljer själv.


Vi har fått vår beskärda del av coronan. Vår verkmästare som absolut inte fick bli sjuk blev det och det var inte bra alls. Under ett par dagar trodde vi att det var kört men som den sega gubben han är med ett antal hjärtinfarkter och annat i ryggan så har han efter ett antal dagar i respirator frisknat till. Jävligt skönt att det går åt rätt håll och vi får tillbaka den enda som har lite koll på vart grejorna ligger i verkstaden.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla