• Dicken

The beat goes on...

Vi tog en välbehövlig time out i form av " utbildning" i skärgården med ett fiskespö och en bra singelmalt i slutet på förra veckan och därmed blev det inget skrivet. För de som känner till JJ Grey Mofro och hans låt Lochloosa så ger han en bra beskrivning av hur det står till med verkligheten.


Vi brukar ofta säga " måste tillbaka till verkligheten " när vi ska åka o jobba men han har en bättre definition av vad verkligheten handlar om och jag gillar den skarpt. Lyssna nedan så kommer du förmodligen också få en tankeställare om vad som är den riktiga verkligheten.
Utbildning och verklighet när den är som bäst!


Väl tillbaka till något som inte borda vara verklighet så var det bara att kavla upp ärmarna och sticka in skallen i getingboet igen.En 1500 som gått 14000 mil och drivaxlarna på bägge sidor ser ut som om dom gått genom en pennvässare. Hade tagit med sig ingående på diffen med och eftersom hö sida utgående axel i diffen inte finns som reservdel så fick vi byta hela framaxeln. Hittade en bra beg på skroten så vi kunde hålla nere priset på hela jobbet till en vettig nivå.
Det här var en skön gubbe. Äldre 1500:a där mannen skulle byta ut kroken. Isticken vet alla rostar fast något grönjävligt efter några år och så även detta, på riktigt. Efter att kunden med ett antal brutala försök typ sista natten med gänget mm utan att få loss den så kom till slut klingan fram och han kapade av hela skiten. Vad det skulle hjälpa är vi flera som undrar men detta var vad vi fick att jobba med när han till slut gett upp och kört hit bilen. Jag törs inte ens tala om hur vi fick ur den men det tog ett tag och med facit i hand hade det nåt gått fortare att byta ut hela balken.
Vi har under en period försökt sälja vår räserbil men det har varit lite svårt då den inte varit besiktigad. Intresset för EPA traktorer har ökat explosionsartat sista åren speciellt norröver och vi ser både Ram trucks och Chevor av alla modeller som byggs om efter de nya reglerna som släpptes. Det öppnade även dörren för att vi skulle kunna regga om vår räser till EPA också. Vår verkmästare som själv är aktiv inom dragracing undrade om jag tappat förståndet helt men detta kommer bli den absolut fränaste EPA Sverige har skådat. Garanterat den snabbaste mellan 0-30 km/h också. Till salu inom kort.
En stilstudie på vår mest normala arbetsställning. Är det konstigt att axlar och rygg pajar efter 30 år?

Skall man även hålla på i sex timmar en dag så känner man att man lever när man kommer hem.

Arbetsmiljöverket, hallå....tur att vi inte har med massa konstiga fackföreningar och annat dravel att göra utan sköter oss själva.Detta var en ringklocka för att kolla upp att du har rätt försäkring. Ny 2018 utköpt hos den stora fina bilhandlaren. Ingick 2 veckors gratis helförsäkring med vagnskada. Därefter kontaktade kunden sin mäklare som menade att han bara behövde halvförsäkring eftersom det var en ny bil som är täckt av vagnskada från återförsäljaren. Blev lite fel när han var vållande i en olycka och får inte ut en spänn på försäkringen. Mäklaren har inte haft full koll och jag tror att det rullar ett antal Ram trucks därute som ramlat mellan stolarna och går på halvförsäkring i god tro att de har vagnskada.
Den hetaste potatisen i vår bransch nu är etanolkonverteringar och dess framtid. På det viset var detta jobbet rena nöjet. Han ville göra vad som går för att få ner sina utsläpp och även föregå med gott exempel till sina kunder.

Kör upp från skåne för att få hjälp med konvertering. Får inga som helst bidrag eller subventioner eller lägre skatt. Säger lite om den sjuka åsikt våra myndigheter har där vi endast konverterar dessa stora vrålåk för att komma runt skatten.


Well that's all folks. Ikväll ska jag ta mig in till city och sätta mig på en pub och njuta av utsikten. Kanske inte blir densamma som vi hade förra helgen men förhoppningsvis bra ändå.

Sista cruisingen för säsongen och jag ber till högre makter att jag slipper nyare Mercor och Audi som tokvarvar och spelar musik där man beskriver hur man säljer knark och skjuter poliser.


Tar mig nog en stänkare med JJ Grey innan jag åker in.


Cheers fan o ha en bra helg.

132 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla