• Dicken

USA 2021

Var tvungen att komma iväg till USA för att reda upp en del juridiska problem och kunde endast göra det " in person ". Så hur fan kommer man in i USA med reserestriktioner värre än under andra världskriget. Efter några samtal med de som bor där halvårsvis så verkade lösningen vara att hänga i Mexiko 2 veckor innan eftersom man då äntrar US från ett annat land än EU och Schengen och skall då komma in.


Att behöva stanna i Mexiko två veckor lät inte så där jäkla kul och speciellt inte i tider som dessa. Efter mycket betänkande så klev jag på planet i mitten på December och drog. Blir man smittad därborta så gäller inga försäkringar så man får grunna en del på ett beslut som detta.


Det visade sig att allt jag tänkt och trodde om Mexiko var totalt fel. Givet finns det ställen som man inte bör vistas på alls och kartellerna slåss om sina försäljningsområden precis som här i Sverige och man tagit coronan på mindre allvar.


Där jag befann mig var det en fråga om överlevnad för hotell och restauranger och de hade tagit ett grepp på situationen och pandemin som Tegnell och vår statsminister bara kan drömma om existerar. Kort kan jag säga att efter bara en dag kände mig 100% tryggare i Mexiko än att vara hemma i Stockholm.


Ska försöka beskriva mig kortfattat men jag var så jävla imponerad av hur de hade lagt upp det och jobbade för att kunna hålla öppet och överleva ekonomiskt att det är svårt att inte skriva en bok om det.


Jag fick vänta 20 minuter extra på min taxi på flygplatsen eftersom hela bilen skrubbades ur med desinfektionsmedel efter varje körning.


Framme vid hotellet måste jag gå igenom små bad med mattor fyllda med des medel.

Mina väskor sprutades av med des medel innan de flyttades in på hotellet.


Rummet var minutiöst rengjort och rengjordes varje dag med des medel ihop med städningen.

Samtliga anställda bar mask och visir oavsett vad de hade för position. Alla som bodde på hotellet var tvungna att bära mask i alla utrymmen utom på egna rummet och stranden samt när man åt.

Borden i restaurangen stod med 3 meters mellanrum och hotellet hade en max beläggning på 50%

och man åkte max 2 pers i hissen åt gången.


Handsprit var tvång innan du gick in i restaurangen och även innan du kunde plocka maten i buffén. Besticken att äta med lades fram av servitris med tång och valde du ala catre så fick du skanna en qr kod som satt klistrad på bordet med din telefon så menyn kom upp i displayen. Man hanterade inga pappers menyer.


Alla affärer, köpcentrum oavsett om man gick utanför hade tvång på mask överallt. Tempen tas av vakt i dörren och han bevakar också hur många som släpps in i butiken på en gång.


Jag kan fortsätta en timme till men du ser min poäng. Man har tagit tag i problemet på riktigt och man höll viruset i schack eftersom man fattar att det var det här som gällde eller slå igen och gå hem och gå bankrutt.


Jag kollade även statistik som visade att det de gjorde fungerade.


Vad har vi gjort här hemma? Jag såg glimtar ur Söndagens intevju med Tegnell och Steffe och när man sett hur man kan göra och måste göra så är det helt obegripligt att dessa människor får ha kvar sina jobb. Det som är begripligt är att vi är med råge är ett av de länder i EU som klarat sig sämst. Man har lyckats lika bra som man har gjort med migrationen så detta är ytterligare ett haveri av vår svenska regering som har misslyckats med allt man gjort sedan första dagen man tillträdde.


Steffe står som han hela tiden gjort och ältar om att man har tagit till de åtgärder som våra grundlagar tillåter. Vilket jävla skämt!


Förmodligen kommer han att göra lika dant när ryssen kommer och vill ta över, han ger de förmodligen rekommendationer att låta bli eftersom våra egna inte kan slå tillbaka pga att det skulle strida mot våra grundlagar.


Suck! Fulla sjömän på ett horhus lyckas bättre.


Skiter i coronan och hur det hanterats nu men att resa ger perspektiv på saker och ting.


Efter mina två veckor i Mexiko så var det dags att ta sig in i US. Det blev en jäkla massa att fylla i och dokumentera innan man fick lämna Mexiko men när det var klart så var det bara ett hinder kvar och det var US immigration och Homeland Security. Jag har fastnat här ett antal ggr tidigare och det är fan inte kul. De här gubbarna kryper under skinnet på dig på 3 minuter och ser de minsta tendens till att du ljuger eller svettas så åker man in i förhörsrummet direkt.


Jag var lagom nojjig när det blev min tur och frågorna haglade. Dagarna jag varit i Mexiko räknades om två ggr och givet vad jag hade för ärende osv. Efter 5 minuters frågor så säger karln, Welcome to America! Jag var så jävla lättad att jag trodde jag skulle pissa på mig. Bästa jävla welcome jag någonsin fått.


Nu kunde jag äntligen ta tag i allt skit jag skulle göra och jag hade 14 dagar på mig. Utgångspunkten var South Carolina och hämta upp bilar och papper det var knas med. Efter att ha bråkat med både säljare och jurister i två dagar insåg jag att det enda alternativet var att åka över västkusten för att personligen uppvisa bil, köpeavtal mm som gjorde en registrering möjlig. Det var bara att det var 345 mil att åka.


Så efter att ha inhandlat en stadig termos och en rejäl kaffekopp började färden. Det kan låta som ett fränt äventyr men i dagsläget var det inget annat än en ren plåga. Att turista runt och hälsa på folk och affärsbekanta man kände var bara att lägga ner. Stängt, stängt och mera stängt samt att man var tveksam som fan att träffa mig speciellt eftersom man kom från Sverige med ryktet vi har som smitthärd trots mina 2 v i Mexiko.


Så i mitt fall var det bara att vrida ratt och gilla läget samt avverka så många mil man kunde under tiden man var vaken. Det skiljde sig avsevärt från delstat till delstat hur man hanterade viruset. Vissa hade bara take out på restaurangerna, vissa hade inte öppet allas om man inte kunde hantera det efter rätt regler. Många hade bommat helt eftersom kundunderlaget var nere på 20 %.


Tennessee gjorde på ett sätt, Texas på ett annat men överlag så var det avsevärt mycket hårdare än här. Ett av mina stora problem under resan var att hitta något vettigt att äta. Jag hatar snabbmat och då blev alternativen få som läget var.


Hyfsat fint med solnedgång i New Mexiko. Dieseln kostade under 6 kr lit så det var inte helt hjärtskärande att fylla upp som här hemma.


Mycket har förändrats sista åren här borta. Mera regler, kontroller och krav på allt. Under min tid i LA för 30 år sedan så var det inga problem att äga både bil båt, hus eller var det nu var som svensk. Nu är det helt annat. Du kan tex inte registrera eller äga en bil om du inte har giltigt körkort i den staten du tänker registrera dig i. Du har krav på bostadsadress och måste kunna påvisa att du bor där med tex elräkning, försäkring i ditt namn osv. När jag bodde i LA den tiden det begav sig så gav banken fullkomligt fan i om jag bodde i en post box, det var upp till mig om jag ville bo trångt, nu är det slut med sånt.


Jag fick i alla fall en hyfsad lösning på mina problem men inte helt i mål och måste förmodligen brotta mig in i landet igen senare i vår för att lösa det sista. Får hoppas de fått ett bättre grepp på coronan och att det går att flyga raka spåret.


Hann med ett besök hos vår reservdels lev i allafall och fick här klart för mig hur det såg ut med tillgång på delar och det var ingen munter historia. Det är vansinnigt med backorder på grejor och handlarna slåss om grejorna på alla vis eftersom man får begränsad tilldelning av allt.Sjukt fin känsla att se landskapet förändras ju längre västerut man kommer. Jag gillar vilda västern klart mer än storstäderna.


Kunde givetvis inte undvika att följa upploppen som media rapporterade om 24/7 och det är lite lustigt när jag tänker tillbaka på en blogg jag skrev för några månader sedan efter valet och oroligheterna som var då. Jag sade då att jag tror inte vi fått se det sista ännu och jag hade helt rätt.

Det var bara en jävla tur att ingen började skjuta för då hade det blivit ett blodbad som gått till historien. Säga vad man vill om idioterna som skenade men han jag skrattade mest åt var mannen som bar iväg med Nancy Pelosis podium som en souvenir med ett stort smile på läpparna precis som han vunnit på lotto.

För att inte tala om snubben i pälsmössan med horn på skallen, David Crocket på hal is..suck.


Tror grabbarna i Kreml skrattade så de vek sig av garv när detta hände. Lek med tanken att man skulle försökt något liknande i Ryssland. Hur fasen kunde man låta ett gäng rednecks bara gå rakt in i det politiska hjärtat av världens största demokrati utan några som helst problem. Only in America!Fick inte tillfälle att besöka den lokala Ram handlaren i Mexiko men vart nyfiken när jag såg en stor banderoll med 2021 Ram 700 med kidnappar dörrar. Någon sugen? inte jag i alla fall.


Amerika har förändrats rejält sista 10 åren och även uppdelat i två grupperingar. Jag träffade faktiskt väldigt få som ville bli av med Trump. Han är dock till och med lite " too much " även för mig. Åsikten om varför han åkt ut var hans stora käft. Hade han bar hållit igen käften och gett fan i att twittra om allt så hade han suttit kvar.


Nog om US och tillbaka till Sverige och verkligheten om vi nu skall kalla det verklighet. Här kommer svaret på det mest frågade om Ram trucks för stunden.


Vad blir skatten på en ny ECO Diesel. Svar 26,400 kr / år.


Kommer snart att presentera en ny web sida på en ny plattform. Blir inte någon riktigt smaskig sida med massor utav tillbehör och fräna trimgrejor. Det går inte att bygga en sida som fungerar med rätt reservdelsnummer och priser eftersom ingen av de vi jobbar med låter oss komma in i deras data baser. Vi har inga möjligheter att sitta manuellt och knappa in nya nummer och priser dagligen. Det är helt omöjligt utan en ny heltidstjänst så vi hoppar hela det projektet.


De flesta vet redan vad vi håller på med så vi har gjort den väldigt basic. Målsättning är och har alltid varit att hjälpa alla vi kan med att laga och köpa delar till sin Ram truck. Vi tar emot beställningar per telefon och mail. Vi har ingen ambition att göra en webshop eller något annat hokus pokus. Det är bättre att vi får veta hur bilen gått sönder och under vilka omständigheter och det gör man bäst med gammal hederlig kommunikation för då kan vi hjälpa till bäst.


Den stora förändringen är länken till Ernryd där vi kommer ha våra tillsalu bilar utlagda. Vi gör vad vi kan för att hitta bilar men det är slagsmål om de som tillverkarna får fram. Flera beställningar kommer ligga på 4 månader som det ser ut nu.


From nästa vecka kommer vi som vanligt ta upp lite vad vi har på g i verkstaden. Så då återgår vi lite till det mera normala.


Nu när jag sovit ca 2-3 tim per natt den här veckan så behövs en rejäl stänkare så kanske kroppsklockan hamnar rätt igen. Varit en blytung vecka så allt har inte gått riktigt så snabbt som det brukar. Ser fram emot att ta en stänkare med Nöffe och reda upp lite världs problem framför brasan som vi brukar en Fredagskväll.


Vi hoppas att kunna gå och se lite live musik inom kort men tills vidare får vi hålla tillgodo med HiFi apparaten och TV:n hemma.

Lirar en låt för Love som vi snart säger ett sista adjö till. Vet att mannen gillade Creedence så den här kör vi för honom. Cheers mannen!


217 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Adress

Finspånggatan 43

163 53 Spånga

Kontakt

08-647 05 60

Följ oss

  • Facebook

© 2020 by ​Boulder Maskin AB - Dodge Ram Diesel