• Dicken

Work, work, work..och så lite semesterminnen

Så var karusellen igång igen. Första veckan avklarad och när man just kommit ner i varv efter 4 veckor så känns det som en veckas startsträcka knappt räcker för att vakna till liv igen. Min plan att ta knarren ner till svarta havet och Sunny Beach sket sig totalt pga Corona. Blev till att undersöka södra delen av vårat land och det blev det i två olika vändor. Först västkusten och Smögen där det blev en aningen dyrare än tänkt. Varit entusiast av Mackmyra och deras whiskey produktion ganska länge och haft för avsikt att besöka de i Gävle men det har under flera års försök fortfarande inte blivit av. Att de hade lagring i ett av militärens gamla skyddsrum i Smögen var ju lägligt och helt nytt för mig men blev samtidigt rätt kostsamt. Dyrt som fan blev det men nu är det i iallafall gjort och om två och ett halvt år ska jag till Danmark och hämta mitt fat med äkta Boulder Diesel Reserv som då varit lagrat i ett fat av amerikanskt ek i över 8 år. Fick byta ut räkor och krabbor mot en pizza annars hade budgeten pajat totalt.


Vidare till Grebbestad och och fattar ingenting när hela staden är smockfull av 50 talare och hojar. Vi körde rakt in i värsta träffen som de tydligen kör här en gång om året och kallas kustrundan tror jag. Hela västkustens raggare och bikers kör en repa utmed kusten och hamnar tydligen till slut i Grebbestad. Var bara att slå sig ner och njuta av utsikten. Helt annat än den sk cruising som jag skrivit tidigare om som sker sista Fredagen i varje månad på Sveavägen. Inte några nya extrema MB, Audi eller annat ointressant som tokvarvar eller spelar musik ingen begriper sig på. Här var det på riktigt och kvaliteten på bilarna var galet bra med musik som hör därtill. Slut på första vändan och hem för att hantera post o räkningar som en plikttrogen egenföretagare ett par dagar.


Vända nummer två gick åt andra hållet och ner mot Västervik där jag sprang på en likasinnad och som just kom upp söderifrån. Han tipsade om några bra stopp och vägar genom Österlen. Vägen gick dock först över till Öland och ett stopp på Lammet och Grisen som förmodligen är den coolaste restaurangen i Landet. Maten och atmosfären här är magisk och avslutas alltid med ett kvällsdopp vid Byrums Raukar som påminner om ett månlandskap.


Jag har aldrig varit så långt ner på östra sida av Sverige förut och det blir förmodligen inte den sista. Att kunna köra hoj 10 mil utmed kusten på det sätt som Österlen erbjuder är sjukt fint. Jäkligt många små fina samhällen o byar och husen i äkta Skåne stil med en lagom arom av häst och koskit lukt. Man kör och kör med milsvidd utsikt rätt ut i havet och man vill bara att det aldrig skall ta slut. Viker av efter Ystad då jag inte har några större ambitioner att göra någon sightseeing i Malmö. Korsar rakt över slätterna och är en timme senare i Bjuv och tar en fika hos Kent Plateryd alias Custom By Kent. Torskar totalt på hans sidovagns bygge i 40 tals art deco stil som är helt galen. Inte riktigt färdig ännu men jag hoppas få se den klar inom kort. En vecka går fort när man har kul och det var efter en natt i Tylösand dags att vända hemåt igen.


Säga vad man vill om hemester men hade inte viruset slagit till så hade jag förmodligen aldrig fått uppleva Österlen och kusten på det sätt som jag nu gjorde. Fick möjlighet att träffa gamla kompisar från raggartiden som jag inte sett på 10 till 15 år. Fick flertalet gånger ett gott skratt då både de och jag tyckte att vi åldrats på ett sätt som påminner figurerna i StarWars. Bulgarien ligger förmodligen kvar på samma plats nästa år och då skall det bli av.


Får hoppas Coronan klingar av då jag är i behov av att komma till US för att reda upp affärer som fastnat. Tyvärr ser det i skrivande stund jäkligt illa ut och det lär nog dröja ett halvår till innan man kan få en riktig pannkaks frulle på någon inrökt sylta i vilda västern.


Nästa vecka skall vi tala om hur man sätter ihop en 48RE som skall hålla för 700 hp.


Tar tillfället i akt att annonsera ut ett försäljningsuppdrag. 2wd-05:a Dually med manuell låda. Fet som fan med bytt motor och koppling, låter lite i lådan men det har den alltid gjort. C kort, Smarty och i rätt ok skick. Pris idé 250,000 och ingen moms att redovisa då den är privatägd. Kan fixa finansiering om det skulle behövas. Nybesiktigad


234 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla