Verkstad

OBS!

På grund av rådande omständigheter har vi beslutat att med omedelbar verkan endast ta emot kontant betalning för alla arbeten och reservdelar. Vi har valt att även tillämpa förskottsbetalning vid reservdelar som skall skickas. Kontakta oss vid eventuella frågor.

Vår verkstad har jobbat exklusivt med Dodge Ram Trucks sedan 1996

Efter 25 år så har vi lärt oss en del om hur Dodge Ram Trucks fungerar. Vi servar, säljer och trimmar Ram trucks med specialinriktning på diesel men arbetar även med Dodge Ram bensin. Vi utför alla typen av servicearbeten, bromsar, framvagn, bränsleinsprutning, trimning, motorarbeten, växellådsrenoveringar, mm. 
Läs mer om oss.

Service

Vad kostar det?

Vår timpenning är 995 kr / tim ex moms och därmed är vi troligen den billigaste lastbilsverkstaden i mellan Sverige.

Vad innebär en service?

Byte av olja, filter. Byte luft & bränslefilter, Wi Techuppkoppling, koll felkoder samt utföra nödvändiga uppdateringar.
- För att se serviceprotokollets samtliga punkter klicka här.

 

Hur servades bilen av föregående ägare? 

Vet inte du så kan jag lova dig att vi inte heller vet. Vi har åtskilliga gånger haft folk som kört 30 mil till oss för att få hjälp med ”ett missljud vänster fram”. Detta har oftast slutat med att kunden tagit in på hotell och stannat över natt och vi har fått jobba övertid för att hinna få allt gjort som kunden vill till dagen därpå. 

Vi tar betalt för vår tid och material. Tar ett oljebyte en timme så tar vi betalt för det. Tar en transservice två timmar vilket inte är ovanligt på en 68 RFE eller ZF låda där växellådan måste ha rätt temp avläst och det är en procedur för att få rätt nivå så tar vi betalt för den tiden. Skall vi göra jobbet på rätt sätt så vill vi ha betalt för det, inget krångligt. Givetvis så ringer vi om det visar sig att en styrled, bromsarna eller andra saker utöver de normala service arbetena skulle dyka upp för att fråga om vi skall åtgärda felen samtidigt som bilen är här.

Uppdatering av programvara

 

Vi använder Wi Tech och Techauthority för felsökning och uppdateringar av programvara. Oftast kan vi hjälpa dig på några dagar och har under tiden en lånebil för dig som behöver. Ring för mer info om servicekostnader och tidsbokning.

Försäkringsjobb

 

Vi gör försäkringsjobb av maskinskada åt flertalet försäkringsbolag. Tyvärr har vi ett par bolag som inte accepterar att vi först och främst inte är auktoriserade vilket du kan läsa mer om här men även att vi inte jobbar via deras eget system som heter Cabas.

Vi gjorde faktiskt ett försök för några år sedan och gick på kurs för att lära oss arbeta i Cabas och därmed få det enklare och snabbare att göra kalkyler till bolagen. Det visade sig inte vara bra alls. Till att börja med innefattas inte mycket av de jobb vi gör på Ram Trucks i Cabas där arbetstider och reservdelar skall ligga färdigt. Bolagen tycker detta är jättebra eftersom tiderna på att utföra jobben pressas ner till nivåer som inte har med verkligheten att göra, men bolagen gillar att du skall jobba för 50% av din ordinarie timdebitering.

 

Ett exempel. Vi får in en 2004 Ram 2500 och skall byta bakre stötfångaren. Sitter extra LED belysning monterat med hemdraget elsystem och stötfångaren har aldrig varit loss från bilen tidigare. Utöver det har den gått året runt och de som jobbar med bilar kan utan att jag beskriver för mycket lätt förstå hur bultarna ser ut. Vi får kapa loss bultarna vilket inte är helt enkelt utan att skada något annat. Reservhjulet måste givet ner och enda sättet att få LED belysningen att fungera igen är att dra ny el. Den skall även monteras om på den nya stötfångaren.

 

För att göra jobbet på ett något sånär vettigt sätt så tog detta 4 timmar, bolaget hävdar att tiden för detta är utstuderat och är satt till 1,8 tim i Cabas och det är vad man får betalt för.

 

Vi jobbar inte under dessa premisser och jag förstår de lack och plåtverkstäder som tar genvägar på alla vis för att få det att gå runt eftersom man bara inte har möjlighet att få bet för den verkliga tid det tar att göra jobbet på rätt sätt. Vi sa upp vårt Cabas efter 1 år.

 

Att de jobb vi gör på de flesta Ram Trucks inte ens finns med i Cabas som tex ett motorbyte på en ECO diesel spelar ingen roll. Man tror att den verkstad som kallar sig auktoriserad och även har Cabas kommer göra jobbet billigare och bättre.

Att vi kan göra jobbet billigare och snabbare och därmed få ner stilleståndskostnader mm ser man inte som relevant.

Vet inte hur många ggr vi har fått samtal från bilägare som sagt att bilen stått på en stor fin verkstad i 3 månader och inget hänt. Att firman är så kallad auktoriserad och har Cabas väger tyngre än att snabbt få ut den på vägen igen. Så här ser det tyvärr ut ibland.

 

Vi förstår inte logiken riktigt och givetvis får vi premier som blir därefter. Det är dock värt att veta att det är bilägaren som beordrar jobbet och kan därmed mer eller mindre kräva att bilen skall till en specifik verkstad auktoriserad eller inte.

Något att tänka på när bilen stått i tre månader utan att det hänt något.

Byte av olja och oljefilter, byte av luft och bränslefilter, Wi-Techuppkoppling, koll av felkoder samt utföra nödvändiga uppdateringar.

 

Motorolja Rotella T6 5W40 1950 SEK (10liter x 195 SEK/liter)

Oljefilter 535 SEK

Luftfilter 595 SEK

Bränslefilter 596 SEK
Arbetstid 2,5 timme x 995 SEK/tim = 2487,5 SEK

Totalt = 6 163,5 SEK

Lånebil 150 SEK / dag

Timpenning 995 SEK

Byte av transmissionsolja/växellådsolja och transmissionsfilter

Transmissionsfilter (hela oljetråget) 1900 SEK

ZF transmissionsolja 1770 SEK (6liter x 295 SEK/liter)

Arbetstid 1,5 timme x 995 SEK/tim = 1492,5 SEK
Totalt = 5 162,5 SEK (miljöavgift för olja samt förbrukningsmaterial tillkommer)

Kontakta oss för tidsbokning eller mer information